Dansstijlen

Welke dansstijl past het beste bij jou? Hier lees je meer over de verschillende dansstijlen die worden aangeboden bij Studio Dance-A-LOT. Heb je een leuke stijl gevonden, maar wil je het eerst eens proberen? Meld je dan aan voor een gratis proefles in het online contactformulier, zodat jij zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Studio Dance-A-LOT dansschool dansles Streetdance Hiphop Anne Agter Eline Timmer Ashley Tims

Streetdance

Streetdance is een van de meest populaire dansstijlen van deze tijd, deze stijl komt veel voor in videoclips en is gebaseerd op het soort dans dat op de straat en in clubs is ontstaan.

Bij Streetdance wordt gedanst op top 40 muziek en andere hits die bij deze doelgroep populair zijn.

In deze les wordt vooral aandacht besteed aan coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen door middel van oefeningen en choreografieën.

Studio Dance-A-LOT dansschool dansles Moderne dans Modern Dance Anouk Galavazi

Moderne dans

Moderne Dans is begin de 20e eeuw ontstaan, toen een groep dansers zich verzette tegen de strikte regels van het klassieke ballet. Door met losse kleding en op blote voeten te gaan dansen, ook werd er veel vrijer en expressief bewogen.

Moderne dans is dus een hele vrije stijl met heel weinig regels en kan ook op elke soort muziek worden gedanst.

In de les wordt er veel gewerkt aan de verschillende technieken binnen de moderne dans, lenigheid, inleving en uithoudingsvermogen en dynamiek door middel van uitdagende oefeningen en vernieuwende choreografieën.

Studio Dance-A-LOT dansschool dansles Musical Dans Show singing Merel Kruk

Musical dans

Musical dans, de naam zegt het al, is afgeleid van de dansstijl die in musicals wordt gebruikt. Deze dansstijl bestaat vooral uit Jazzdance, maar net als in musicals worden er ook andere stijlen gebruikt zoals Streetdance, Modern of zelfs Latin.

In deze les wordt er ook gezongen! Dansen en zingen tegelijk is een vak apart en daarom een hele leuke uitdaging.

Er wordt bij musical dans veel aandacht besteed aan muzikaliteit, dynamiek en presentatie.

Studio Dance-A-LOT dansschool dansles klassiek ballet moderne dans eline timmer kirsten van bakkum

Klassiek Ballet

Klassiek ballet is de basis van álle dansstijlen en vormt daarom ook een goede ondersteuning voor andere danslessen. Het maakt je sterk, soepel en geeft je een mooie houding.

Tijdens de les wordt er voornamelijk op klassieke muziek gedanst, met af en toe een uitstapje naar muziek van deze tijd.

Bij klassiek ballet wordt veel gewerkt aan de techniek, coördinatie, houding, kracht en lenigheid.

Studio Dance-A-LOT dansschool dansles Jazzdance jazz musical Merel Kruk Maike Beerman Karlijn Veldhuijzen

Jazzdance

Jazzdance is begin 20e eeuw ontstaan in de USA, gebaseerd op de Jazz muziek. Bij Jazzdance zijn veel bewegingen van andere dansstijlen gemengd met de authentieke jazzelementen. Zo zijn er variaties ontstaan zoals afro-jazz, jazzballet, street- en show-jazz.

De Jazzdance-les bevat veel basisbewegingen en pasjes, waar je veel aan hebt als je later ook andere stijlen wilt proberen zoals bijvoorbeeld Streetdance, moderne dans of hiphop.

In de les dans je op populaire muziek van alle tijden en wordt er door middel van oefeningen en choreografieën gewerkt aan coördinatie, ritmegevoel en presentatie.

Studio Dance-A-LOT dansschool dansles Kleuterdans ADV algemene dansante vorming

Kleuterdans

Kleuterdans (ook wel Algemene Dansante Vorming) is voor kinderen van 4 tot 6 jaar. In deze les, waar dansplezier voorop staat, maken kinderen op een speelse manier kennis met muziek en dans.

Er wordt aandacht besteed aan de sociale en motorische ontwikkeling van uw kind, denk hierbij aan samenwerking, houding, balans en coördinatie. Daarnaast werken we aan ruimtebesef, fantasiegebruik en muzikaliteit.